Lijfbouwers

KOPERGIETERY
2024 - 2025
Wed 26 Mar
26 Mar 25

Drie spelers worden meegenomen in een fysieke en mentale rollercoaster. Welke gevoelens of fysieke sensaties komen er los? Hoe ver willen ze gaan? Welke onzekerheden gaan ze te lijf? Onder begeleiding van wereldkampioen bodybuilding Kurt De Taeye, kregen de spelers een professionele training waarbij zowel hun lichaam als geest voor grote uitdagingen werden geplaatst.

Lijfbouwers ontstond vanuit het persoonlijke parcours van danser/choreograaf Jotka Bauwens. Ze zocht naar wat ze als danser miste en ontdekte de wereld van de fitness en de krachttraining. Daar bouwde ze een sterk harnas rond haar eigen onzekerheden. In de fitnessruimte voelde ze zich thuis en veilig, het werd een inspiratieplek. Lijfbouwers is een beeldend-fysieke voorstelling rond de kracht én de kwetsbaarheid van elke mens.

Lijfbouwers gaat in première op 31 januari 2025. Choreograaf Jotka Bauwens deed een inspirerende residentie in MSK Gent ter voorbereiding van haar voorstelling. In de video hierboven zie je de eerste werkmomenten met de drie performers en coach Kurt.

meer weten? 

  • de lesmap van Lijfbouwers kan je vanaf de première (31 januari 2025) terugvinden op de kiosk van KOPERGIETERY

concept & regie: Jotka Bauwens
met: Jeffrey Jackson Loewenicht, Elias Vandenbroucke, Patrick Vervueren
eindregie: Randi De Vlieghe
coaching: Fée Roels
kostuum: Valérie Le Roy
productie: KOPERGIETERY & KGbe
met dank aan: body and mind
met steun van: de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter