Henk Claassen

De voorstelling die moet overleven met het allerlaatste dat nog over is

hetpaleis, Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel/Jetse Batelaan
2024 - 2025
do 26 sep - za 12 okt
26 sep 24
-
12 okt 24

Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling in regie van Jetse Batelaan zie je dorpelingen, die altijd meer dan genoeg hadden, ineens alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren. Maar wie? En waarom juist zij?

Want waarom zitten er anders ineens wormen in de pruimenoogst? En sinds wanneer hagelt het hagelstenen zo groot als duiveneieren in mei? Het is toch gek dat juist het beste werkpaard plotseling kreupel is? En waarom zakt vervolgens de brug zomaar in elkaar? Ruikt iemand ook die brandlucht? Hallo?!....Hallo?!!

De is een groot opgezet epos waarin de lijn tussen ‘alles’ en ‘niks’ verrassend klein blijkt te zijn. Na Het eind van het begin van het einde en Een leuk avondje uit is dit de derde productie die hetpaleis, Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel samen maken. Dit keer dus een voorstelling over heel erg weinig. Zo weinig dat zelfs de woorden voor een titel al bijna op waren. Gelukkig was er nog eentje over: De. Hopelijk is dat net genoeg.

concept en regie: Jetse Batelaan
spel: Mourad Baaiz, Goele Derick, Louis Van der Waal, Soraya van Welsenis, Willemijn Zevenhuijzen
spel (stage): Claudia Kanne, Eland Peeters
dramaturgie: Koen Haagdorens
decor en licht: Theun Mosk
kostuum: Liesbet Swings
geluidsontwerp: Bob Hermans
muziek: Janne Kosmos
stage geluid: Lore Verhoeven
met steun van: de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka Pictures