Bas de Brouwer

We are all alone in this together

Kim Karssen/Frascati Producties
2024 - 2025
do 14 nov - vr 15 nov
14 nov 24
-
15 nov 24

Een date tussen twee individuen die niet alleen willen zijn, maar ook niet zo goed weten hoe het samen moet. Twee clowns die zich proberen te gedragen volgens de regels van de volwassen wereld, in de hoop een soulmate te vinden. Tot blijkt dat de regels voor haar net iets anders zijn dan voor hem. 

We’re all alone in this together is een tragikomische performance over jezelf wapenen tegen de draken op het slagveld der liefde. Maar ook tegen de spoken in je hoofd. Een beeldende en muzikale voorstelling over daten en sociaal wenselijk gedrag. Met medespeler Elias De Bruyne neemt Kim Karssen je mee in een explosie van fantasie die werkelijkheid lijkt, maar waarvan je gaandeweg hoopt dat het toch fantasie is.

Een date tussen theatermakers Kim Karssen (Nietes, KIER) en Elias De Bruyne (Het eind van het begin van het einde, (.....)), dat is iets om naar uit te kijken! Met liefde voor taal en verhalen zoeken ze op een fantasievolle manier naar balans tussen grap en traan.

Grensoverschrijdend gedrag is een thema in deze voorstelling.

 

Het is slim, het is wrang en het is, ondanks de ernstige thematiek, verschrikkelijk grappig. Karssen en De Bruyne zijn prachtige clowns. Vooral Karssens transformatie is technisch subliem.

NRC

meer weten?

  • lees de recensies van NRC, de Volkskrant, Theaterkrant.nl, Het Parool
  • VPRO sprak Kim over We're all alone in this together in Een Uur Cultuur.
  • NPO Radio Opium interviewde Kim vlak voor de generale repetitie voor de rubriek 'Vanuit de Coulissen'. Luister hier.
  • Uit het juryrapport voor de BNG Bank Theaterprijs:
    "Kim Karssen heeft met We’re all alone in this together een virtuoze, gevoelige, belangrijke en confronterende must see-voorstelling gemaakt, die blootlegt hoe grensoverschrijdend gedrag zich vaak sluipend manifesteert, maar razendsnel verwoest. Het lijkt het echte leven wel, met dat verschil dat we hier kijken naar twee briljante clowns: Kim Karssen en Elias De Bruyne. Het vergt moed om deze thematiek aan te snijden en het resultaat getuigt van een diep inzicht in menselijk gedrag, en de feilbaarheid hiervan. De vondst van twee clowns als tragikomische figuren bij uitstek, die handelen ondanks zichzelf, is briljant."

wereld gebouwd door: Kim Karssen
samen met: Elias De Bruyne, Thibaud Delpeut, Scott Robin Jun, Hanne Pierrot, Noah Jansen, Tobias Moerenhout, Martijn Nieuwerf, Adriaan de Geus
: Monty - Antwerpen