Wannes Cré

BRUIST! 't ZUID

kinderkunstenfestival voor iedereen
2024-2025
zo 22 sep 13:30 - 18:00
22 sep 24
13:30 - 18:00
  • 22 sep 24
    13:30 - 18:00
    locatievoorstelling ,
    op locatie

De chaos van het vrolijkste kindertheaterfestival palmt opnieuw de Antwerpse straten in. Deze keer niet op Stormkop maar rond het Zuidpark, aan het Fotomuseum. We starten het theaterseizoen met een knallend en bruisend familiefeest voor iedereen van 3 tot 103 met een hoek af. Artiesten geven onder aanmoediging van het publiek het beste van zichzelf en samen kleuren we buiten de lijnen van de theaterzaal.

Kom en wees welkom!
Word samen met ons HET festival.
En vier het kind in u.

Je kan rekenen op een feestje met een stel bejaarde DJ’s, tal van theater- en dansvoorstellingen en workshops op bijzondere locaties. FroeFroe, hetpaleis, Laika, TeamZuid, De Studio en Stormkop geven het allerbeste van zichzelf samen met hun weergaloze artiesten en collega 's .

Je kan geen tickets reserveren, kom gewoon op de dag zelf langs . Alle voorstellingen zijn gratis en er is ook randanimatie. Voor iedereen wat wils.

programma

Wij lichten hieronder graag de voorstelling die we zelf programmeren uit, ontdek het volledige programma hier

KONING KIP speelt Koning Kip 
7+ | 45 minuten | theater

Toon en Milan hebben besloten om samen met hun publiek een eigen koninkrijk te beginnen.  In ons koninkrijk is werkelijk alles mogelijk - enkel de fantasie van de aanwezigen heeft het alleenrecht. Zonder vragen te stellen stappen de inwoners ervan mee in elkaars verbeelding. In hun "commissies der vergaderingen” verzinnen ze een landschap vol gekke monumenten, een dorpsplein met de vreemdste inwoners, en een onzichtbaar schaap dat zich maar niet laat vangen. Voor een lange tijd lijkt de democratie goed te werken. Tot ze bij het verzinnen van hun droomland op een paar moeilijk te verleggen grenzen botsen. Heeft een koninkrijk geen vijand nodig? Kan een vijand wel worden verslaan zonder koning? En als iedereen koning wil zijn, wie krijgt dan de kroon?

In Koning Kip speelt Koning Kip verkent Koning Kip de uitdagingen van macht. Op absurde wijze fileert de voorstelling hoe het fout kan gaan wanneer twee leiders in conflict raken, en de gevolgen daarvan. Zo toont Koning Kip de verbindende en verblindende kracht van verbeelding en verhalen. 

"Dat is politiek! Dat begrijp jij niet, dat snapt enkel het kleinste kind.”

eten en drinken

Op het Zuid zijn er tal van cafés en restaurants. Het FOMU café heeft die dag extra aandacht voor de jonge bezoekers en families van BRUIS 'T Zuid. 

Bij de Vrijwilligersmarkt aan het Zuiderpershuis zullen er van 11u tot 17u foodtrucks staan: Rekub, Salu Tiffi Time en Krokske Rond. 

Daarnaast zijn er ook voldoende banken en gezellige plekjes op het gras om je eigen picknick op te eten. In het park zijn er ook drinkwaterfonteinen.

bereikbaarheid

Het Zuidpark vind je tussen de Vlaamse en de Waalse kaai. We palmen het hele Waterpoortplein in aan het Fotomuseum en in de straten daarrond. 

Op 22 september is het Antwerpen Shift, kom dus zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets.

Openbaar vervoer
TRAM 1 halte Bolivarplaats + 10 minuten wandelen

TRAM 4 halte Pacificatie + 5 minuten wandelen
TREIN station Antwerpen-Zuid + 15 minuten wandelen

Met de fiets
Plaats je fiets in de fietsenstalling Kooldok onder het Zuidpark. Meer info vind je hier. 
Dichtsbijzijnde Velo stations zijn Velo82 Waalsekaai (aan het Fotomuseum), Velo75 Vlaamse Kaai (ter hoogte van de Museumstraat) of Velo35 Cockerillkaai (tegenover Arbeidshof/ Hof van Beroep).

Met de auto
Parkeren kan (ook op autoluwe zondag) in de parkeergarage Q-Park Steendonk - Waalse Kaai 69a, 2000 Antwerpen, inrit via Namenstraat, uitrit via Verviersstraat.

In samenwerking met Antwerpen Shift, Team Zuid, ZuiderZinnen, de Vrijwilligersmarkt en de buurtbewoners.
Met de steun van Stad Antwerpen, de Vlaamse Gemeenschap, FroeFroe, Laika, De Studio, Stormkop en hetpaleis.