toegankelijkheid


hetpaleis is een plek waar iedereen welkom is. We zoeken graag naar oplossingen als de gewone voorzieningen niet toereikend zijn voor jou. Een persoonlijke begeleider kan steeds aan reductietarief mee naar de voorstelling, we hopen dat een bezoek aan hetpaleis op die manier een fijne, vlekkeloze ervaring wordt.

met de lift naar de zaal


Er zijn liften beschikbaar voor wie (tijdelijk) minder mobiel is, in een rolstoel zit of hetpaleis bezoekt met een kinderwagen. 

grote zaal
De foyer en hetgeluk kan je zonder hindernissen betreden, de grote zaal is via een lift toegankelijk. Om het aantal trappen te beperken in de zaal zelf, reserveer je best een stoel op rij O, P, Q of R.

Er is aangepast sanitair met een verschoningstafel voorzien in de foyer op het gelijkvloers.

kleine zaal
Ook de kleine zaal, op de vijfde verdieping, is bereikbaar via een lift. Vanuit de foyer richting de lift, zijn er een aantal trappen. Lukt dat niet, dan zal een suppoost je begeleiden langs de buitenzijde van het gebouw. Via het Theaterplein en de Meistraat, langs de artiesteningang. Vlakbij die ingang is ook aangepast sanitair voorzien.

Soms vragen we om even te wachten in de gang bij de zaal tot iedereen arriveert. Als je niet (lang) kan blijven staan o.w.v. een (tijdelijk) medische reden, kan je jouw specifieke wensen of noden kenbaar maken. We zoeken graag mee naar een oplossing. Neem contact op met een medewerker van info & tickets.

atelierruimtes en repetitiezalen
Alle atelierruimtes en repetitiezalen zijn per lift bereikbaar.

afmetingen liften
- lift, grote zaal (L X B X H): 185 x 110 x 223 cm
- rode lift, kleine zaal (L X B X H): 295 x 210 x 215 cm
- blauwe lift, kleine zaal (L X B X H): 193 X 173 X 215 cm

afmetingen stoelen


grote zaal
In de grote zaal neem je plaats op klapstoelen met armleuningen. De afmetingen zijn als volgt:
- gangpad: 50 cm beenruimte     
- zitvlak (excl. armleuningen): breedte 42 cm - diepte 48 cm
- rugleuning: breedte 46 cm - hoogte 45 cm

kleine zaal
In de kleine zaal neem je plaats op lange banken zonder armleuningen:

- gangpad: 46 cm beenruimte
- zitvlak: 37 cm
- rugleuning: 33 cm (volledig), 18 cm (kussen)
- zithoogte: 46 cm

voor rolstoelgebruikers


De zalen, deuren en liften van hetpaleis zijn aangepast aan rolstoelgebruikers. Je kan zonder hindernissen het gebouw betreden.

grote zaal
Onze rolstoelplaatsen bevinden zich op rij O en P. Neem contact op met een medewerker van info & tickets, dan reserveren zij een rolstoelplaats. Ze kunnen je meteen informeren of het mogelijk is om naast je begeleider te zitten, dat hangt af van hoeveel rolstoelplekken gereserveerd zijn. Meld je aan de balie voor de voorstelling start, een suppoost zal je naar je plaats begeleiden. 

kleine zaal
In de kleine zaal zijn geen specifieke rolstoelplekken beschikbaar, er is wel de mogelijkheid om naast de zittribune plaats te nemen. Je zit op de eerste rij.  

sanitair
Er is aangepast sanitair voorzien in de foyer (bij de grote zaal) en aan de artiesteningang (de kant van de kleine zaal).

parkeren
Interparking Stadsschouwburg beschikt over 4 parkeerplaatsen voor houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap. Deze bevinden zich bij de uitgang, uiterst links vooraan in de parking. In de buurt heeft Interparking Horta 5 parkeerplaatsen voor bezoekers met een beperking, parking Arenberg telt er 2. Alle parkeerplaatsen voor personen met een handicap kan je op de site van de stad Antwerpen terugvinden.

voor personen die doof of slechthorend zijn


Zowel in de grote als in de kleine zaal is er een ringleiding voorzien waardoor het geluid op de scène versterkt in je gehoortoestel komt. Je kan op voorhand vragen om de ringleiding aan te zetten, zet je hoortoestel op de T-stand om hiervan gebruik te maken.

Belangrijk om weten: de ringleiding werkt niet op het balkon en ook niet op de eerste 4 rijen aan het podium. 

 

voor personen die blind of slechtziend zijn


De suppoosten begeleiden je naar de zaal. Wil je het decor al voelen op voorhand of ontdekken welke stem bij welk personage hoort, ook dat kan. Neem contact op met een medewerker van info & tickets. 

voor personen met een assistentiehond


Uiteraard is je hond meer dan welkom. Neem op voorhand contact met ons op, dan zorgen we dat we ons op zijn komst kunnen voorbereiden. 

te veel prikkels?


Vraag gerust een set oordoppen aan de balie.

taal


We gebruiken de taaliconen van het Huis van het Nederlands. Zo bieden we oefenkansen aan anderstalige nieuwkomers die Nederlands leren, daarnaast is het ook een handige leidraad voor een meertalig publiek.

lockers


Er zijn lockers waar rugzakken en jassen kunnen worden opgeborgen. Je kan de lockers openen met een joton. Vraag een gratis jeton aan een suppoost in een blauw vestje. 

eten en drinken 


Er is steeds gratis water ter beschikking in hetgeluk wanneer dat geopend is, een flesje au bain marie op laten warmen kan er ook. Iets eten of drinken, of je eigen lunch meenemen is ook mogelijk in hetgeluk.

contact

Contact opnemen met een medewerker van info & tickets kan via info@hetpaleis.be, telefonisch (03 202 83 60) of via WhatsApp.

Ook met vragen, opmerkingen of suggesties over onze diensten kan je altijd bij ons terecht.