Nattida-Jayne Kanyachalao

Kunstendag voor kinderen

2024-2025
zo 17 nov 10:30 - 17:00
17 nov 24
10:30 - 17:00

Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven. Er is aan iedereen gedacht: aan erg jonge en iets oudere kinderen, tot twaalf jaar. Ook de rest van de (gekozen) familie is even welkom. hetpaleis doet - naar goede gewoonte - mee!

rondleiding door hetpaleis

10u30, gratis reserveren
je zit in het eerste leerjaar of bent ouder, max. 25 deelnemers

Een interactieve rondleiding van 1,5 uur geeft je een beeld van hoe het er achter de schermen aan toegaat in hetpaleis. En wie beter dan onze ambassadeurs, kinderen aan huis, kunnen die rondleiding geven? Ze nemen je mee naar een wereld waar normaal gezien alleen technici, regisseurs en acteurs vertoeven.

Het ondertoneel, de kleedkamers, het kostuumatelier en natuurlijk ook... de grote scène met al haar verborgen theatertechniek. Wie weet sta je hier zelf ook op een dag!

reserveer een gratis plek

LIEGEN
om 15u, vanaf 6 jaar
met gebarentolk Vlaamse gebarentaal

In de nieuwe voorstelling van De Nwe Tijd en hetpaleis duiken we in de wonderlijke wereld van de leugen. We volgen drie jonge spelers die ontdekken wat liegen is, wat je er allemaal mee kan doen, maar ook hoe je in leugens kan verdwalen. Dat verdwalen doen ze in het gezelschap van drie jazz muzikanten die van LIEGEN een wervelend jazzconcert maken. 

Tijdens de voorstelling op 17 november 2025, Kunstendag voor Kinderen, is er ook een tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig. 

reserveer je ticket(s)

Achteraf zin in meer? In de kerstvakantie is er Het LIEGLAB. Geïnspireerd door de voorstelling LIEGEN duik je samen met andere kinderen en volwassenen in de fantasievolle wereld van de leugen. Een parcours leidt je door verschillende ruimtes, jazeker, want over liegen valt veel te zeggen. 

Doe de groeten aan de ganzen
voorstelling om 15u15, boekpresentatie om 17u
vanaf 6 jaar

Ook in de kleine zaal is het feest. Precies één jaar geleden ging de hond van broer en zus dood. De taart is net aangesneden, de limonade uitgeschonken wanneer de bel gaat. Daar is het bezoek, genaamd De Dood. En dat blijkt heel gezellig.

Jawel, de succesvoorstelling Doe de groeten aan de ganzen speelt uitzonderlijk nog een keer naar hetpaleis. Aanleiding is de presentatie van het gelijknamige boek auteur en regisseur Freek Vielen. Combineer beide voor dubbel zoveel plezier.

reserveer je ticket(s)

doorlopend 

Een vraag over het programma? Tickets bestellen? Dat kan! De medewerkers van info & tickets staan voor je klaar. Ook in hetgeluk maken we het gezellig.

 

Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur dat wordt georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media.